Egyebek

Ajánló

Újdonságok

Cseppes pasztell-lila
Cseppes pasztell-lila
HUF5 200
Mauro medál fülikével
Mauro medál fülikével
HUF5 200
Kámea rózsaszínben, sujtással
Kámea rózsaszínben, sujtással
HUF12 500
Filigrán gyöngy - pastell-lila
Filigrán gyöngy - pastell-lila
HUF3 500
Cakkos fekete-piros-réz gallérka és karkötő
Cakkos fekete-piros-réz gallérka és karkötő
HUF4 000

Kereső

Zene

Egyebek

Képek - egyéb

 

Számvetés, workshop tervek

Kedves Érdeklődő!

Aki régóta ismer, az talán emlékszik, hogyan is kezdődött a gyöngyfűző pályafutásom...

Az, hogy most azon dolgozom, hogy workshop keretében átadhassam a tudásomat minden gyöngyfűzés iránt érdeklődőnek, az nem most kezdődött. Mindenki tudja, hogy tanító néni vagyok, lételemem az oktatás, főleg a nevelés. (Szerintem a kettő nem egy.)

Kb. 10 éve volt, hogy először kerestem gyöngyvásárlási lehetőséget. Akkor rátaláltam Brigire, a későbbi Gyöngyudvar tulajdonosára, akivel azóta is együtt dolgozunk.

 

10 éve, hogy megismerkedtem a különböző formájú gyöngyökkel. Akkor még nem volt ennyi féle, mint mostanság. Az autodidakta tanulásom más művészeti tevékenységemnél is bevált már (így tanultam meg furulyázni 15 éves koromban egy téli vasárnap délután, kollégiumba visszautazás előtt). De a gyöngyfűzés, ami a divatékszerek készítését illeti, didaktikus tanulás volt számomra, tehát tanítva tanultam. 2008 elején (a harmadik gyermekünk alig egy éves korában) téli szombat estéken néhány kedves hölggyel, lánnyal, asszonnyal összejártunk, s fűzögettünk. Néztük a színeket, válogattuk a formákat. Általában azokat, amik nekem már a tarsolyomban kézzel foghatóan ott voltak. Sajnos helyben a kézműves boltok nem voltak megfelelően ellátva gyönggyel, így csak az interneten lehetett rendelni, az meg annyira elképzelhetetlen színű/méretű/formájú, hogy nagyon távolinak tűnt.....

 

Teltek az évek, a kezem, az ujjaim megtanulták, hogy a gyöngy kerek, hogy van rajta lyuk, hogy egyszerű dolog tűvel cérnára/damilra fűzni. Damillal a divatékszereket készítem. Cérnával a népi ékszereket alkotom, nem is tudom, hány ezer métert elfűztem már a gyöngygallérokba. Ezt még a Gyöngyszoft tulajdonosa se tudná megmondani, ő a másik fő gyöngyös ellátóm. Cseh kásagyöngyöt csak onnan rendelek! A népi iparművész cím megszerzése és a Népművészet Ifjú Mestere cím elnyerése az anyasági időszakomra tehető. Addigra, mire a fiam is hat éves lett, újra a tantermi nevelés lett az új feladatom. Ekkor a gyöngyfűzés csak saját szabadidőm kitöltésére volt megoldható, de mindig igyekeztem a "felszínen" maradni, pályázatokon, kiállításokon megjelenni helyben és országosan is. A vásárok csak a ráadás, egyfajta közönségtalálkozó. Szeretem, ott lehet közvetlen visszajelzést kapni a művészetemmel kapcsolatban.

 

Mostanra pedig arra jutottam, hogy ha más is úgy szeretné, akkor legyen... legyen végre (újra) gyöngyfűző tanfolyam Szentesen!

 

Workshop: Eredeti jelentése műhely. A szó mai leggyakoribb alkalmazása szerint egy adott szakterület iránt érdeklődő emberek találkozóját hívják így, melynek célja, hogy közös munkával valami újat - általában szellemi terméket - hozzanak létre az adott témában. Esetemben ez természetesen közös fűzésről szól. Mindenki készít egy alkalommal egy gyöngyékszert a segédletemmel. Az alkalmak terveim szerint rendszeresen követik egymást, ezért ezek menete tematikusan egymásra épül, tanmenetet dolgoztam ki rá (már korábban az évek során ;) ). Az új ékszer elkészülésén kívül másik fő cél a workshopon az élmény. Az önkifejezésnek, a "én-is-meg-tudom-csinálni"-nak az élménye. A közösségben való létnek, ráadásul alkotásnak az élménye.

Az induló workshoppal kapcsolatban további gondolatok olvashatók a Facebook oldalamon: Pankacs, vagy a Facebook csoportomban:
Pankacs gyöngyékszerek - egyszerű és elegáns

 

Elérhető a baglyaim mintája!

A Nagy (5 x 3,5 cm) és a Közepes (4 x 2,5 cm) baglyok mintája megvásárolható, a webshop egyebek kategóriájában találhatóak!

Szeretettel ajánlom a már kicsit tapasztaltabb gyöngyfűzőknek megfűzésre.

A hozzájuk szükséges alapanyagokat a fenti menüsorban Referenciák - Patnerek között is megtalálható Gyöngyudvar webáruházból be lehet szerezni.

(Ami ezen a képen a nagyobb méretű bagoly, az a mintákban a közepes.)

 

Cseppes gyűrű mintaleírás - ingyenes

 

Princess medálom fűzésének menete - ingyenes

A medál fűzésének menete (képekkel és leírással) elérhető IDE KATTINTVA a blogomon.

 

Iparművészeti zsűrizett alkotás: Gyöngyhímzett címeres csipkézett kokárda

Gondoltam egy nagyot, és elküldtem a már korábban szinte minden vásárban közönségdíjas (legtöbb szóbeli dicséretet begyüjtő) kokárdámat az iparművészeti zsűrizésre.

A zsűri pedig úgy gondolta, hogy értékeli, és zsűriszámmal látta el. Nagyon örülök! Érdemes csinálnom! :)

TM-A-6/32/2014.

 

Tanári kézjegy kitűzőként... :)

Pintér Borbála, fagottművész-tanár

 

Könyvjelzők - 2013 színe a smaragd.

 

Halacskás könyvjelző

Rendelhető bármilyen színben.

Ára: 1200.-

 

Jégmadár - csak rendelésre!

Állatokat szívesen készítek:

egyedi rendelésre - egyedi tervezéssel.

Ár méret és megegyezés alapján. :)

 

KÉK pillangó kitűző

Értéke: 2500.-

 

Egy medál + egy kitűző - Konstantin keresztek

Rendelhető.

Ár: 2400.-/db

 

Halacskás kitűző

Értéke: 1600.-

 

Kontyfogó

 

Piramis bogyó telefondísz

Értéke: 1200.-

 

Angyalok peyote-tal....

Értéke: 1200.- /db

 

Jégmadár

Ábelé, a keresztfiamé. Az ő rendelésére az én saját tervezésem, egyedi példány.

Értéke: felbecsülhetetlen.

Más állatokat is készítek szívesen megrendelésre, egyedi árkalkuláció alapján (méret, színkombináció).

(Ezt a madarat hozzávetőlegesen 3500 Ft-ért készítettem volna el, mint prototípust. Kb. 5 cm magas.)

 

Óra, hosszú lánccal

Értéke: 4500.-

 

Nyári lábdísz

Értéke: 2000.-

 

Néhány mécsesdísz

Értéke: 400.- /db

 

Angyalok serege

Értéke: 600.- /db

 
További cikkeink...